מיקוד בפרסום ממומן בפייסבוק (במטא) ותפקידו של המפרסם

תחומי עניין, התנהגויות ומיקוד מפורט בפרסום ממומן בפייסבוק

תחומי עניין והתנהגויות נכללים באותה קטגוריית מיקוד כמו המיקוד המפורט. חשוב להבהיר זאת מכיוון שמפרסמים רבים מתקשים להבין את משמעות המיקוד המפורט וממשיכים לשייך אותו בטעות לשיטות כמו שיווק מחדש, קהלים דומים והתאמות דמוגרפיות.

 

זוהי שיטת המיקוד הוותיקה ביותר שנתנה למפרסמים אפשרות לכוון את הפרסומות לאנשים על סמך תחומי העניין והתנהגויות שלהם, זה עשה פריצת דרך משמעותית. 

 

הדבר איפשר לנו לבודד קהלי יעד על בסיס תחומי עניין ספציפיים הקשורים למוצר או שירות שאנו מקדמים. כך למשל, ניתן למקד את הפרסום לאנשים שעשויים להתעניין בתוכן ובמוצרים הקשורים לפרסום מקוון.

מיקוד בפרסום ממומן בפייסבוק (במטא) ותפקידו של המפרסם

בעבר זה היה נראה משמעותי כי זה נתן ביטחון שמודעות מוצגות לאנשים אשר מתעניינים בהן, וסביר יותר שיגיבו אליהן בצורה חיובית,אבל הסביבה הנוכחית

היום שונה מזו שבעבר והערך של הגדרות אלה אינו זהה למה שהיה.

1.אי-דיוקים
יש להקדיש זמן ולעבור על תחומי העניין וההתנהגויות שניתן להשתמש בהם כדי למקד אליכם פרסומות. חלק מהמידע מדויק, חלקו מיושן, וחלקו פשוט אקראי לחלוטין.

אוניברסיטת צפון קרוליינה ערכה מחקר ב-2022 שהעריך כי 30% מתחומי העניין וההתנהגויות המשמשים למיקוד אינם מדויקים או אינם רלוונטיים. הקטגוריות האלה רחוקות מלהיות מושלמות. עלינו להתייחס אליהן בהתאם.

 

אנחנו מניחים שכאשר אנו משתמשים במיקוד מפורט, המודעות שלנו יגיעו לאנשים בעלי עניין או ניסיון הקשורים ישירות לנושא, אבל זה לא כל כך פשוט. נראה שמטא מסיקה מסקנות מאינטראקציות אקראיות שהן הרבה פחות משמעותיות.

 

2.הרחבה
זו נקודה חשובה מאוד. היא לא חדשה, אבל מפרסמים ממשיכים להיות מופתעים ממנה או לחלוטין לא מודעים לה.

 

אם אתם ממטבים עבור המרות, קליקים על קישורים או צפיות בדף נחיתה, ואתם מספקים הגדרות מיקוד מפורטות, Advantage Detailed Targeting מופעל אוטומטית. אי אפשר לכבות אותו.

 

כאשר אפשרות זו פעילה, מטא תרחיב את קהל היעד שלכם מעבר להגדרות המיקוד המקוריות שסיפקתם. המערכת תחפש אנשים נוספים שלדעתה עשויים להגיב באופן חיובי למודעה שלכם, גם אם הם לא עונים במדויק על קריטריוני המיקוד שהגדרתם.

חשוב להבין שהרחבה זו יכולה להוביל לכך שהמודעות שלכם יוצגו לקהל רחב יותר ממה שתכננתם במקור. זה יכול להיות יתרון מבחינת הגעה לקהלים פוטנציאליים חדשים, אך זה גם אומר שהמיקוד המדויק שהגדרתם אינו מגביל את החשיפה של המודעה כפי שאולי חשבתם.

 

לכן, חשוב להיות מודעים לכך ולקחת זאת בחשבון בעת תכנון וניתוח הקמפיינים שלכם. ייתכן שתצטרכו להתאים את האסטרטגיה שלכם בהתאם, ולהסתמך פחות על הגדרות מיקוד מדויקות ויותר על תוכן ומסרים אפקטיביים שיפנו לקהל רחב יותר.

מיקוד בפרסום ממומן בפייסבוק (במטא) ותפקידו של המפרסם

משמעות הדבר היא שהמודעות שלכם יגיעו לאנשים מעבר לתחומי העניין וההתנהגויות שהגדרתם, אם זה יכול לשפר את התוצאות כלומר קהל היעד שלכם מורחב.

לא ניתן לדעת עד כמה קהל היעד שלכם מורחב. לא ניתן לדעת כמה מהתקציב שלכם יושקע בהגעה לתחומי העניין שציינתם וכמה יושקע באנשים מחוץ לקבוצות אלה. אי-הוודאות הזו חשובה.

 

יש כאן טווח רחב מאוד של אפשרויות. ייתכן שרק אחוז קטן מהתקציב שלכם מושקע בהגעה לאנשים מעבר לתחומי העניין המיועדים, וייתכן שרוב התקציב מושקע באנשים שלא תכננתם למקד אליהם.

עליכם להיות מודאגים לגבי הדיוק של הגדרות המיקוד המפורטות. כמו כן, עליכם להניח שיש אפשרות ממשית שהתוצאות שאתם מקבלים קשורות יותר להרחבת קהל היעד שלכם מאשר להגדרות שסיפקתם.

 

בעוד שלא ניתן לומר בוודאות שמיקוד לפי תחומי עניין אינו משמעותי כלל, מידת ההשפעה החיובית שהוא יכול ליצור בהחלט מוטלת בספק.

 

לסיכום: ממפרסמים רבים ניתן להסיק מסקנה שהם משיגים תוצאות טובות כשהם משתמשים בתחומי עניין. הנקודה שמוטלת בספק היא עד כמה הבחירות של בתחומי עניין והתנהגויות ישפיעו על התוצאות שלכם.

 

קהלים דומים בפרסום ממומן בפייסבוק

בדומה למיקוד לפי תחומי עניין, קהלים דומים אינם חדשים. כאשר הוצגו לראשונה הם היוו שיפור משמעותי לעומת שימוש בתחומי עניין בלבד. במקום לנחש במה הלקוח מתעניין, ניתן היה לתת למטא למצוא אנשים דומים ביותר ללקוחות שאתם מחפשים.

בעוד שהם היו שימושיים בעבר, כיום השימוש פחת למרות שעדיין הם רלוונטיים . 

 

הרחבה
שוב, יש כאן מעט עמימות לגבי הפרמטרים שאתם מספקים. כאשר ממטבים להמרות, Advantage Lookalike מופעל אוטומטית ולא ניתן לכבות אותו.

משמעות הדבר היא שמטא תרחיב את קהל היעד שלכם מעבר לקהל הדומה המקורי שהגדרתם. המערכת תחפש אנשים נוספים שלדעתה עשויים להגיב באופן חיובי למודעה שלכם, גם אם הם לא בדיוק תואמים לפרופיל של הקהל הדומה המקורי.

כתוצאה מכך:

  • המודעות שלכם עשויות להגיע לקהל הרחב יותר ממה שתכננתם במקור.
  • אין לכם שליטה מלאה על מידת ההרחבה של הקהל.
  • קשה יותר לדעת עד כמה הקהל הדומה המקורי שהגדרתם תרם לתוצאות הקמפיין.

 

חשוב להבין שבעוד שקהלים דומים עדיין יכולים להיות כלי שימושי, היעילות שלהם והשליטה שיש עליהם השתנו משמעותית. כמפרסמים, עליכם להיות מודעים לשינויים אלה ולהתאים את האסטרטגיות שלכם בהתאם, תוך התמקדות יותר באיכות התוכן והמסרים שלכם ופחות בהגדרות המיקוד המדויקות כפי שכבר ציינתי קודם לכך.